Håravfall är ett stort folkhälsoproblem idag
Problem med håravfall och andra åkommor i hårbotten har ofta ett samband med att hårsäckarna blockeras och inte kan ta upp den näring de behöver. Håravfall kan även ha hormonella orsaker, till exempel en rubbning i sköldkörteln. Även stress kan få håret att ramla av. Fläckvis håravfall är en sjukdom som drabbar allt fler unga människor både kvinnor och män. Detta kan ofta bero på att kroppen immunförsvar är överaktivt.

Därför tappar vi håret

Medicinska skäl
Många ärrbildande sjukdomar och Ämnesomsättning sjukdomar i sköldkörteln kan orsaka skador i hårroten.

Näringsbrist
Zinkbrist och järnbrist kan ge håravfall. Problem med håravfall eller tunt hår vid näringsbrist har ofta ett samband med hårbottens dåliga kondition. Hårsäckarna blockeras och kan inte ta upp den näring de behöver. 

Alopecia Areata – Fläckvis håravfall
Drabbar både män och kvinnor. Även denna åkomma kan bero på stress, allergi eller om man själv eller i släkten har andra sjukdomar där immunsystemet fungerar på fel sätt, exempelvis vid reumatiska sjukdomar. Prognosen är god! 80 procent av de drabbade får håret tillbaka redan inom 6 månader.

Efter en graviditet
Tappar de flesta kvinnor mer hår en normalt. Prognosen är god! Vi kan stoppa håravfallet efter bara några få behandlingar.

Manligt håravfall
Är ett ärftligt betingat och vanligast. Orsaken är hormonförändringar. Först flyttas hårfästet allt högre upp i pannan och till sist blir man alltmer flintskallig. Cirka 25 procent av alla män som drabbas blir skalliga. Trikologibehandlingen kan ge håret tillbaka inom sex månader till ett år.

Manligt håravfall kan också drabba kvinnor efter klimakteriet
Prognosen är god! Hos över 70 % av de drabbade som får individuellt anpassad behandling får håret tillbaka samt en bättre hårkvalitet och mer volym.

Det finns flera olika typer av håravfall

Alopecia Areata – Fläckvis håravfall
Alopecia är håravfall, begränsat till runda fläckar, vanligen på huvudet.
Orsaken till det Alopecia – fläckvis håravfall – är okänd men klassas som en autoimmun sjukdom, dvs att kroppens immunförsvar går till attack mot egna vävnader. Förknippas även med svår stress. Håret kan komma tillbaka på tre till sex månader.

Alopecia Totalis
Man tappar allt hår på huvudet. Efter minst åtta månader av behandling är huvudet ofta täckt med hår igen.

Alopecia Universalis
Man tappar allt hår på hela kroppen. Det är svårt att behandla. Man måste ha liv i hårsäckarna. Om det finns krävs det flera månader(ibland 1,5 – 2år av behandling)för att håret ska växa ut igen. Ögonbryn och ögonfransar kan komma tillbaka, men först bara när håret på huvudet är tillbaka!

Diffust Håravfall
Kan komma efter en sjukdom, hormonellt, ärftligt eller ha med allergi att göra. Med behandling kan håret börja växa igen efter tre till sex månader.  Diffus Kan komma efter en sjukdom, hormonellt, ärftligt eller ha med allergi att göra. Med behandling kan håret börja växa igen efter tre till sex månader.

Behandling

Behandling mot håravfall, hur går det till?
Behandlingen börjar med en personlig analys, då vi undersöker hårbotten med en mikrokamera. Med denna kamera kan vi se hårets, hårbottens och hårrötternas kondition. Finns minsta lilla tecken på att det finns aktiviteter i hårsäckarna, kan vi med denna metod tillsätt proteiner och mineraler för att aktivera hårsäckarna och få tillbaka hårväxten.
Hårbotten stimuleras med massage med olika oljor och essenser från örter, kryddor och växter. Med denna unika metod syns resultatet otroligt fort! Begynnande håravfall kan stoppas med 10 behandlingar.

Skräddarsydd behandling
Behandlingen skräddarsys med olika oljor, mineraler, proteiner, och vitaminer för att rengöra hårbotten och tillföra ny näring till hårrötterna. Många blir helt bra, andra uppnår märkbar förbättring och det är bara en tidsfråga tills de uppnår önskade resultat. Resultaten är individuella och vi gör alltid vårt bästa för att du ska kunna fullföra behandlingen med bästa möjliga resultat. Vi lämnar inga förhoppningar om vi inte tror att det finns någon hjälp för dina problem. Vi kan också anpassa behandlingar för patienter med stora håravfall som inte kan komma till salongen.

Mikrokamera
För att kunna ställa rätt diagnos använder vi en mikrokamera som förstorar upp hår och hårbotten 200 gånger. Via en monitor kan vi se hårbottenstrukturen om den är fet eller torr. Med bilderna som hjälp ställer vi en diagnos och ger recept för en passande behandling. Med 25 års erfarenhet har man kunnat hitta cirka 240 olika varianter av hårbottenproblem. Noggrann analys med mikrokameran ger bästa grund för personliga diagnoser och behandlingar. Alla produkter i form av essenser, oljor, vitaminer och mineraler är tillverkade av rena naturråvaror. Produkterna är kliniskt testade på människor. Preparaten i kombination medför att de båda processerna förstärker varandra en såkallad positiv synergieffekt som är utgångspunkt för metodens goda resultat!

Behandlingen på klinik sker i tre steg:

  1. Rengöring och vitaminering 
  2. assage och därefter värme
  3. champonering följt av protein – och näringstillsats

 

Vi kan hjälpa dig mot all sorts håravfall, alopecia och problem som psoriasis, mjällexem etc.
Detta sker utan kirurgiskt ingrepp, laserbehandlingen eller kortisonterapi. Vi arbetar utifrån personens individuella problem.

Behandlingen börjar med en personlig analys, då vi undersöker hårbotten med en microkamera. Med denna kamera kan vi se hårets, hårbottens och hårrötternas kondition.

Finns det minsta lilla tecken på att det finns aktiviteter i hårsäckarna, kan vi med denna metod tillsätta proteiner och mineraler för att aktivera hårsäckarna och få tillbaka hårväxten. Alla produkter är naturella, allergitestade på människor, inte på djur.

Med denna unika metod syns resultatet inom tre månader. Vid fullständigt håravfall, alopecia eller fläckvis håravfall kan behandlingen ge resultat på ca sex månader upp till ett år. Begynnande håravfall kan stoppas med ca tio behandlingar.

tidning small
Läs om Ing-Marie Jakobsson egna historia här

hair 1hair 2hair 3

instagram     instagram

Tillbaka till toppen

© 1996 - 2024 Huntingford Hår - Hud - Hälsa