Metoden bygger på kraftig borstning och massage av hårbotten, vilket bl a stimulerar blodcirkulationen och därmed bromsar håravfall. Kortfattat går metoden ut på en kombination av borstning, massage och kompletterande hårmedel. Detta ökar blodcirkulationen, stimulerar körtlar i hårbotten samt stärker hårsäcksmuskulaturen. Borsttekniken går ut på att borsta åt samma håll blodcirkulationen kommer. Alltså ska borstningen alltid ske nerifrån och upp.

Borsttekniken lärs ut på kliniken så att kunden kan borsta och massera hårbotten varje dag. Resultatet kan variera, men tidsperioden om man har en bra förutsättning från 6 månader till ett år. Oavsett vad man har för åkommor så är det oftast blodcirkulationen som är orsak till defekter i hårbotten/håret. Förutsättningen för att detta ska fungera är att man har diciplin och är beredd att göra något åt saken. Borsttekniken ska sedan utföras av kunden själv hemma varje dag ca 10 - 15 minuter. Behandlingen hjälper också dig som har problem med mjäll, fett eller torrt hår samt eksem i hårbotten. På ett enkelt och naturligt sätt får du möjligheten att komma tillrätta med hårproblemen. Genom att själv borsta hemma samt genom behandling hos oss. Används även i förebyggande syfte.

Vi använder endast naturborste (svinborste) Köp den här» .Det är aldrig för sent att börja borsta/massera hårbotten. Den kallas Huntingford metoden och skapades av amerikanskan Madame Huntingford redan vid sekelskiftet. Madame Huntingford var medicinstuderande och fann samband mellan blodcirkulationen och ökad hårväxt. Hon startade sedan de i USA vida spridda och mycket kända Huntingfordsalongerna.


För aktuella priser se prislista »klicka här«

Trikologi Huntingford

Trikologi med Huntingfordmetoden
Med en microkamera kan vi se hårets, hårbotten och hårrötternas kondition.
Finns det minsta tecken på Aktiviteter i Hårsäcken, kan vi tillsätta Mineraler och Vitaminer för att aktivera Hårsäckarna. Borstteknik (Huntingford metoden) som stimulerar blodcirkulationen och skapar återväxt.

instagram     instagram

Tillbaka till toppen

© 1996 - 2024 Huntingford Hår - Hud - Hälsa