Kalk (karbonatkalcium/magnesiumblandning) och magsäckens saltsyra (HCl) bildar kalciumklorid (CaCl2) och bikarbonat (HCO3). När denna process är klar - mättad - fortsätter kalken ner i tarmen och bildar nya bindningar med kalcium och magnesium tillsammans med de syror som finns där t ex mjölksyra och askorbinsyra som då blir till kalcium-magnesiumlaktat respektive kalcium-/magnesiumaskorbat.

Dessa kalcium eller magnesiumbildningar vandrar in i kroppen på kroppens villkor, eftersom de görs om i tarmen och inte på en kemisk fabrik. Karbonaterna i kalken som "blivit över" fortsätter ner i tarmsystemet och basgör där hela tarmen. Lokal syrlighet kan förstås finnas, som karbonater inte rår på, karbonaterna kan annars lösa upp en så svag syra som kolsyra. Kolsyra som ju används inom brandförsvaret för att ge syrebrist!

Varför är kalk bra?

De flesta människor är översyrade - har en felaktig syra/basbalans (en inre försurning). Det är bättre att ligga på svagt basiskt pH-värde i t ex morgonurin eller morgonsaliv.
Detta går att mäta med lackmuspapper eller BLODANALYS - FRIA RADIKALER som finns på Huntingford kliniken. En översyrad kropp har sämre immunförsvar, är mer stel och värkbenägen mm mm.

Tag gärna 1 msk t ex Kalk vid all solning, för att öka skyddet - pigmenteringen. Om alla, t ex husdjur och människor, hade basisk urin och avföring skulle detta även ge en yttre miljöförbättring. Men de flesta stalldjur får ju basiskt kalktillskott - "foderkalk", men inte djuret människan, hon som slarvar mest av alla varelser! Vid graviditet - ät kalk! Kalcium arbetar ihop med magnesium, därför finns detta mineral med i Kalken. Kalcium ingår som den vik-tigaste komponenten mot fria radikaler utan att vara en s k antioxidant. All värk är en syra, exempelvis mjölksyra vid träning, urinsyra vid gikt eller fosforsyra vid pseudogikt - KALKA med basgörande kalk. Kalka Dig även emot uteluftens svavelsyror m.fl.

Kontakta Huntingford för kosultation eller köp direkt här på vår webshop»

Kalk

Tillbaka till toppen

© 1996 - 2023 Huntingford Hår - Hud - Hälsa